Покривни прозорци OptiLight

OptiLight

Крилото се превърта на 180° и се фиксира в стабилно положение за лесно почистване.

OptiLight VK

С две отделни независими функции: отваряне на горна ос чрез повдигане и отваряне на средна ос чрез завъртане на крилото.

OptiLightOptiLight е нова марка на пазара на покривни
прозорци, предлагаща висококачествен продукт на достъпна цена. Модерната  технология  на  дървообработване  и подготовка на суровини, контрола на качеството на  всеки  етап  от  производствения  процес  и тестовете за качество извършвани от независими лаборатории са гаранция за високото качество на покривните прозорци OptiLight. Благодарение на дизайна на металните обшивки, OptiLight има модерен и атрактивен външен вид.

Предимства на OptiLight покривни прозорци:

Висококачествена дървесина или първокачествени PVC профили
Висококачествена дървесинаДървените елементи на OptiLight са изработени от добре сортирана и с най-високо качество иглолистна дървесина, многослойно слепена, импрегнирана и покрита с екологичен акрилен лак. От външната страна дървото е защитено срещу  атмосферни  влияния  и  UV  лъчи  с  прахово  боядисани  алуминиеви профили. PVC профилите осигуряват лесна поддръжка.

Нискоемисионен стъклопакет
Нискоемисионен стъклопакетПрозорците  притежават  голяма  остъклена  площ,  която  осигурява  по-голямо количество естествена светлина в помещението. Прозорците са с нискоемисионни еднокамерни  стъклопакети,  които имат добри шумоизолационни  свойства,  а коефициентът U=1.1(W/m²K). Стъклопакетите  са  с  външни  закалени  стъкла  и  вътрешни  нискоемисионни енергоспестяващи стъкла, изпълнени с инертен газ. Това спомага за намаляване на топлинните загуби през зимата и намаляване проникването на прекомерно високата температура в помещението през лятото.

 

 

Вентилационен отвор
Вентилационна системаВентилационният  отвор  на  прозорците  OptiLight  тип  V  е  с  ефективност 20 [m3/h].  Това  е  количеството  свеж  въздух,  което  прониква  в  стаята  през прозорец с 78 см или 114 см ширина и разлика в налягането от 10 Pa. Прозорците с ширина 78 см и нагоре са снабдени с два вентилационни отвора. Прозорците с ширина 55 см и 66 см са с един вентилационен отвор, съответно ефективността на вентилационният отвор ще бъде по-ниска – 15 [m³/h].

Удобство при ползване
Удобство при ползванеOptiLight прозорците са със средна ос на завъртане на крилото или комбинация от средна и горна ос. Конструкцията на обкова, намираща се в средата на прозореца позволява на крилото да бъде отваряно в няколко позиции, както и завъртането му на 180 градуса. Дизайна на дръжката позволява сигурно затваряне. Посредством фиксирането и  в  две  положения  се  осигурява  циркулационно  проветрение.  Дръжката  е разположена в долната част на крилото, което дава възможност за по-лесно и по-комфортно обслужване на прозореца независимо от височината, на която е монтиран. Остта на въртене и функционалната дръжка поставена в доланата част на крилото, гарантират удобство при използване и работа с прозорците OptiLight.

ПриложениеШирок спектър от приложения
Благодарение на конструкцията на прозорците и хидроизолационните обшивки,  OptiLight прозорците  могат  да  бъдат  монтирани  на  покриви  с всякакво покритие и с наклон от 15° до 90°.

 

Файлове за изтегляне:

Брошура покривни прозорци OptiLight