Покривни прозорци FAKRO

Покривен прозорец на средна ос на отваряне

Крилото се превърта на 180° и се фиксира в стабилно положение за лесно почистване.

Покривен прозорец на средна и горна ос на отваряне

С две отделни независими функции: отваряне на горна ос чрез повдигане и отваряне на средна ос чрез завъртане на крилото.

Покривен прозорец с висока ос на отваряне

Оста на отваряне е изнесена над средата на прозореца.

Покривен прозорец на излаз на покрива

Покривните прозорци със странично отваряне осигуряват изход към покрива, като крилото им се отваря посредством газов амортисьор на 90°

Покривен прозорец за комбинации в една равнина

Подходящ за вграждане във вертикални редове в равнината на покривния скат, като дава възможност за разнообразни комбинации. С използването му се постига по-добра осветеност и изглед навън.

Покривен прозорец за вертикален монтаж Комби

Предназначени са за вертикален монтаж в надзида на таванското помещение. Могат да се комбинират с покривни прозорци с всякаква конструкция.

balcon

Иновативен двукрил прозорец, който при отваряне се превръща в покривен балкон.

Димоотводен прозорец FSP

Отваря се автоматично за 40 секунди до ъгъл 75º, при получаването на сигнал от контролния панел на противо-пожарната система.

Люк

Моделът “Люк” е подходящ за неотопляеми и необитаеми покривни помещения.

box_install

Продуктите за монтаж FAKRO гарантират сигурна, лесна и бърза връзка на покривния прозорец с покрива.

icon_gwar

 

 

 

 

Файлове за изтегляне:

Брошура покривни прозорци FAKRO

Видео FAKRO

ПРЕДИМСТВА НА ПОКРИВНИТЕ ПРОЗОРЦИ FAKRO

Покривните прозорци FAKRO са модерен екологичен продукт, произведен по най-новите технологии, чиято функционалност има многобройни предимства. Благодарение на изключително високото си качество и отличните технически параметри, тези прозорци намират все по-широко приложение при използване и усвояване на подпокривни пространства, разкриват нови възможности пред външната и вътрешна архитектура.

Покривните прозорци FAKRO Ви осигуряват надеждност и комфорт при използване на подпокривния етаж. Различните модели, типове и размери покривни прозорци, както и съответстващите на покривното покритие външни обшивки, дават възможност за оптимален избор на продукт и създаване на индивидуалност и неповторимост на архитектурните решения. Ако възникнат въпроси или необходимост от технически консултации, не се колебайте да осъществите контакт с нашите специалисти, те са на Ваше разположение.

КАКВО ВИ ДАВАТ ПОКРИВНИТЕ ПРОЗОРЦИ FAKRO?

Повече светлина

В зависимост от наклона на покрива, в който се монтират, покривните прозорци осигуряват до 50% по-добро естествено осветление на помещенията в сравнение със съпоставими по размер фасадни прозорци.

Здравина и надеждност

Разрез покривен прозорец Дървесина покрита с акрилен лакДървената рамка е защитена от външната страна с профили от алуминиева ламарина с полиестерно покритие, устойчиво на атмосферни влияния и ултравиолетово излъчване. Закрепващите винтове са от неръждаема стомана. Всички прозорци FAKRO се произвеждат от първокласна слепена иглолистна дървесина, вакуумно импрегнирана и двукратно лакирана. За помещения с повишена влажност (кухни, бани) предлагаме прозорци лакирани в бяло с полиуретанов лак с повишена устойчивост на влага.

Сигурност

СтъклопакетТроен стъклопакетПрозорците FAKRO са серийно произведени с устойчиви на градушка закалени външни стъкла.
Прозорците от серията FAKRO Термо Плюс – FTP-V се произвеждат със стъклопакет, чието вътрешно стъкло е нискоемисионно. При прозорците FAKRO Термо Лукс – FTL вътрешното стъкло на стъклопакета е триплекс.

Вентилация

V40PВградената вентилационна система позволява постоянен регулируем приток на свеж въздух и има много добри филтрационни и шумоизолиращи свойства.

Топлоизолация и енергоспестяване

Прозорците са оборудвани с енергоспестяващи стъклопакети 4/16/4, изпълнени с инертен газ за по-добра топло- и шумоизолация.

Функционалност

Дръжка

ДръжкаМонтирана в долната част на прозореца, дръжката дава възможност за удобство при обслужването дори на високо разположени прозорци. По желание дръжката може да се монтира и в горната част.

Конструкция на обкова

Конструкцията на обкова осигурява сигурно положение на крилото в отворено състояние, както и завъртането му на 180°. По този начин прозорецът се почиства лесно и удобно.

Циркулация на въздуха

Посредством фиксиране на дръжката в три положения се осигурява циркулационно проветрение.