За нас

НОРТОП ООД

Фирма “НОРТОП” е създадена през 1993 г. в София. Основен предмет на дейност на фирмата е инженеринг, внос и търговия с качествено нови материали и продукти в областта на строителството.

За изминалите години фирмата установи стабилни позиции в условия на силна конкуренция. Това се дължи най-вече на налагането на нови технологии и продукти, стриктното следене за тяхното качествено изпълнение и влагане, използване на модерна специализирана техника, добрата организация и синхрон между отделните изпълнителски звена, спазване на строителните нормативи и срокове. Не на последно място, за имиджа на фирмата допринася правилният подбор на персонала – търговски, инженерингов, проектантски и изпълнителски състав.

“НОРТОП” ООД е структурирана в три основни отдела – “Търговски отдел” , “Монтажен отдел” и “Офис администрация”.

Фирмата има дистрибутори в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен,  Велико Търново, Монтана, Враца. Работи успешно и с вериги магазини като Mr. Bricolage, Masterhaus, както и със средни и по-малки търговски обекти.

Търговската дейност е свързана с внос и продажба на широка гама от продукти за строителството на покриви и дървени конструкции .

Основно място заема системата покривни прозорци (табакери) “FAKRO”, която се предлага във всички възможни видове и конфигурации.

Към продуктите на същата фирма принадлежат сгъваемите тавански стълби.

Осъществява внос на висококачествен конструктивен дървен материал, обшивки и плоскости от най- реномираните производители в Германия и Австрия. Предназначен е основно за три области на приложение – конструктивен, облицовъчен и градински.

Поддържането на склад на многообразие от сечения и дължини, както и многобройните услуги съпътстващи обработката и монтажа на дървени конструкции, прави фирмата водеща на българския пазар с вносни, качествени и сертифицирани материали.

Фирмата е директен вносител на материали, консумативи и аксесоари за покриви, хидроизолационни, паропреградни фолиа, скрепителни и свързващи елементи за дървени конструкции, топлоизолации.

Друг основен дял от търговската дейност е строителната подемна техника на фирма GEDA с различни функции, товароподемност и окомплектовка. Към продуктите на фирма GEDA спадат улеите за строителни отпадъци и принадлежностите към тях.

Инженеринговата дейност на фирмата обхваща процеса от първоначалната консултация, проучването, проектирането до изграждането на съответния обект. Фирмата изгражда дървени сглобяеми къщи, дървени строителни конструкции, скатни и плоски покриви, перголи и барбекюта, производствени и складови халета, зимни градини, и други архитектурни елементи от дърво по европейски изисквания и стандарти. Извършва монтаж на системата покривни прозорци (табакери) “FAKRO”.

Фирмата разполага със свои бази в района на с. Петърч (до магистралата за Калотина).